"We zullen vandaag de warmste 2 augustus ooit hebben." Dat heeft weerman David Dehenauw van het KMI aangekondigd. Afgelopen nacht was het ook al de warmste nacht van 2013. "Na de warmste nacht van 2013, waarbij het kwik in Ukkel niet beneden 22° is gegaan, verwachten we vandaag temperaturen tot 37° in de Kempen", voorspelt David Dehenauw. "Plaatselijk is het mogelijk dat we meer halen, bijvoorbeeld in de Kempen. We verwachten veel zon. In het westen en vooral aan zee, is het een beetje koeler met 29°. Dat komt omdat er daar een paar wolken zullen verschijnen in de loop van de dag. Er is eventueel een kleine kans op een regenbui.

Elders wordt het bijzonder heet en zonnig. We zullen de warmste 2 augustus ooit hebben." Volgens Dehenauw komt een dergelijke hitte zeker niet elk jaar voor.

Vanavond en vannacht komen er een aantal regen- en/of onweersbuien, die volgens Dehenauw plaatselijk vrij fors kunnen zijn. "Morgen gaan we 10° lager uitkomen, op 25°. Het weekend wordt vrij zonnig en vrij warm, maar niet meer tropisch." (vrt/kmi)